למה לרכב על אופניים – ההיבט הבריאותי
הנך כאן: עמוד הבית1 / בלוג2 / מדריכים לרוכבים3 / כתבות מומלצות4 / למה לרכב על אופניים – ההיבט הבריאותי...
למה לרכב על אופניים – ההיבט הבריאותי
כללי
העיסוק בפעילות גופנית פיזית מסייע למנוע מחלות, תורם לבריאות תקינה, מקטין את ההוצאות הרפואיות של תרופות וטיפולים שונים. גם מעסיק שעובדים אצלו עובדים בריאים נהנה, כיוון שעובדים כאלו נעדרים פחות כתוצאה ממחלות, ותפוקתם גבוהה יותר.
מרגישים טוב יותר, מרגישים צעירים יותר
רכיבה על אופניים תורמת לא רק ליכולת הפיזית של האדם, אלא גם ליכולת הרגשית/נפשית שלו. לפי RealAge.com, רכיבה על אופניים עושה אותך מאושר יותר. מחקרים הראו שאימון גופני באופן קבוע מפחית רגשות שליליים, מפחית חרדה, כעס ומתח ולכן עושה את האדם שמח יותר באופן כללי. אנשים שרוכבים לעבודה חשים מסופקים יותר במקום עבודתם, הופכים ליצרניים יותר ומפסידים פחות ימי עבודה (Bicycle Federation of Wisconsin). אנשים רבים שרוכבים לעבודה מציינים כי רכיבת אופניים אל וממקום העבודה היא החלק המהנה ביותר במשך היום עבורם.
אנשים שרוכבים באופן סדיר נהנים מכושר גופני של אנשים שצעירים מהם ב-10 שנים (על פי מחקר שנעשה עבור קרן בריטית למחלות לב).
שמירה על בריאות תקינה ומניעת מחלות
חשש מפציעה
איגוד הבריאות הבריטי שם לב שאנשים מעוניינים לרכב על אופניים אבל הם חוששים מכך שרכיבה על אופניים אינה בטוחה. מחקר בריטי מצא שרכיבה על אופניים באופן סדיר נותנת תגמול נטו לבריאות האישית (net benefit to personal health) שעולה על הסיכון לפציעה ברמה של 20 ל-1.
(Andersen, LB, Schnohr, P, Schroll, M & Hein, HO, All-cause mortality associated with physical activity during leisure time, work, sports, and cycling to work, Archives of Internal Medicine; Jun 12, 2000; 160, 11; pg. 1621).
הוצאות רפואיות קטנות יותר
מחקר שנערך במרכז לפיקוח על מחלות בארה”ב מצא שאנשים שעוסקים בפעילות גופנית מוציאים, בממוצע, פחות כסף על הוצאות רפואיות בהשוואה לאנשים שלא עוסקים בפעילות גופנית. באותו מחקר נמצא כי אנשים העוסקים בספורט נוטים להתאשפז פחות בבתי-חולים וצרכו פחות תרופות מאשר אנשים שלא עוסקים בפעילות גופנית (USDHS,2002).
פחות מחלות לב, פחות סוכרת, פחות השמנה, פחות תסמיני דיכאון וחרדה
על-פי המלצות ארגון הבריאות העולמי, חצי שעה יומית של הליכה מואצת או רכיבה על אופניים, אפילו בכמה פרקי זמן נפרדים של 10–15 דקות כל אחד, עשויה להביא עמה את אלה: הפחתה של 50% בסיכון לתחלואה במחלות לב, בסוכרת מטיפוס 2 ובהשמנת יתר; הפחתה של 30% בסיכוי לפתח יתר לחץ דם; ירידה ניכרת בלחץ הדם של הסובלים מיתר לחץ דם; הפחתת התחלואה באוסטיאופורוזיס; הקלת תסמיני דיכאון וחרדה ומניעת נפילות בקרב קשישים (מקור: מחלקת המחקר של הכנסת, 2006).
רכיבה על אופניים מידי יום למשך 30 דק’ מפחיתה ב-50% את הסיכון למחלות לב, סכרת והשמנת יתר, ומפחיתה ב-30% את הסיכון ללחץ דם גבוה (Buis,2000). פעילות גופנית שכללה רכיבה על אופניים והליכה כפעילות כושר יומיומית עדיפה לטווח הארוך יותר מאשר פעילות גופנית בחדר כושר (Hillsdon,1995).
ארגון הבריאות העולמי דיווח בשנת 2000 על השיפור שחל כתוצאה מעיסוק בפעילות גופנית כמו רכיבת אופניים:
– תוחלת החיים גבוהה יותר לעומת אלו שלא מבצעים פעילות ובנוסף איכות החיים עולה כתוצאה מהעיסוק בפעילות הגופנית.
– ילדי בית-ספר שמתעמלים באופן קבוע בריאים יותר ומקבלים ציונים גבוהים יותר מאלו שלא מתעמלים.
– אנשים אשר אינם מתעמלים חשופים פי 2 לפתח מחלות לב.
– רכיבת אופניים עוזרת להוריד לחץ ומתח ועוזרת להפיג קשיים נפשיים בכך שהיא משפרת את תחושת הערך העצמי של האדם.
– ילדי בית-ספר שמתעמלים באופן קבוע בריאים יותר ומקבלים ציונים גבוהים יותר מאלו שלא מתעמלים.
– אנשים אשר אינם מתעמלים חשופים פי 2 לפתח מחלות לב.
– רכיבת אופניים עוזרת להוריד לחץ ומתח ועוזרת להפיג קשיים נפשיים בכך שהיא משפרת את תחושת הערך העצמי של האדם.
אפקטיבי יותר וזול יותר ממכון כושר
מחקר אמריקאי מצא שהכנסת תרגילי כושר לתוך ההתנהגות היומיומית הרגילה שלנו הינה בעלת יחס עלות-תועלת טוב יותר לעומת תירגול מובנה, לדוגמה באמצעות מכון כושר. זה מכיוון שפעילויות כמו רכיבה והליכה הינן זולות יותר וכן מכיוון שאנשים אינם מתמידים בפעילות במכון כושר כפי שהם מתמידים בפעילות ההתנהגותית הרגילה.
(Sevick, M.A. et al, Cost-effectiveness of lifestyle and structured exercise interventions in sedentary adults, American Journal of Preventive Medicine, 2000).
מניעת השמנה
פעילות גופנית של הליכה או רכיבה על אופניים גורמת להורדת משקל ולהורדת שיעור השומנים בגוף (Active Living Research).
קיטון בהוצאות בריאות ברמה הלאומית
מחקר שנערך במרכז לפיקוח על מחלות בארה”ב העריך כי אם שיעור העוסקים בפעילות גופנית בקרב 88 מליון אזרחים אמריקאים שהינם מעל גיל 15 יעלה, אזי ניתן יהיה להפחית את העלות השנתית הישירה על הוצאות רפואיות ב-76.6 מיליארד דולר (USDHS,2002).
על פי מחקר שנערך בארה”ב, הוצאות בריאות עבור אלו שמבצעים פעילות גופנית נאמדת בכ-1,019 דולר בממוצע לשנה, לעומת כ-1,349 דולר בממוצע, עבור אלו שלא מבצעים פעילות גופנית. השקעה של 1 דולר בפעילות גופנית (זמן וציוד) חוסכת 3.2 דולר בהוצאות רפואיות. (WHO/CDC 2000).
מדריכים לרוכבים מתחילים
- האקדמיה ללשון העבריתאופניים חשמליים או חשמליות?09/06/2019 - 17:54
- האקדמיה ללשון העבריתאומרים לִרְכַּב או לִרְכּוב על אופניים?09/06/2019 - 17:16
- רוכבים לעבודה – כמה טיפים לפני שמתחילים22/08/2017 - 08:46
אירועים אחרונים
- יום ‘רוכבים לעבודה בהרצליה’ – מאי 201621/08/2017 - 21:32
- חברות שעובדיהן השתתפו בימי ‘רוכבים לעבודה בהרצליה’07/07/2017 - 22:10
- יום רוכבים לעבודה בהרצליה יוני 2016 – אתר העיריה01/06/2016 - 21:02
- ימי רוכבים לעבודה בהרצליה יוני 201402/06/2014 - 20:33