רכיבה לעבודה תחסוך לכם הרבה כסף
מחקר מצא כי אנשים שמתאמנים, אפילו אימונים קלים, יכולים לחסוך עד 2,500 דולר בשנה רק בהוצאות הקשורות למחלות לב.
פורסם ב’דהמרקר’ על בסיס כתבה שפורסמה ב’ניו יורק טיימס’
תאריך פרסום: 12/09/2016
מהמחקר האמריקאי עולה החיסכון הוא תוצאה של הפחתת ההוצאות הרפואיות. השינוי לא ידרוש מכם הרבה – רק 30 דקות של צעידה או רכיבה במשך חמישה ימים בשבוע.
הממצאים נובעים מניתוח של 26,239 גברים ונשים שפורסם בכתב העת “ג’ורנל אוף דה אמריקן הארט אסוסיאיישן”. חוקרים מכמה אוניברסיטאות ובתי חולים בארה”ב החליטו שהם רוצים לבחון אם ניתן לכמת את ההשפעה של פעילות גופנית או אי פעילות גופנית על הוצאות הבריאות.
מדענים ומומחים בתחום מדיניות בריאות הציבור יודעים כבר זמן מה שחוסר פעילות גופנית היא יקרה. אנשים שדבוקים לכסא נוטים לפתח יותר מחלות לעומת אנשים פעילים מבחינה גופנית.
מחקר שפורסם ב”לנסנט” בחן נתונים מ-142 מדינות בקשר לאובדן זמן עבודה, תביעות ביטוח, הוצאות בריאות ישירות ועלויות נוספות שלפי החוקרים הן בעלות סבירות גבוהה שייגרמו בשל העובדה כי אנשים לא זזים מהכסא וסובלים בגלל זה ממחלות לב, שבץ, סכרת מסוג 2, סרטן השד, או סרטן המעי הגס. כל אחד מהמצבים הרפואיים האלה קשור לפי החוקרים לחוסר אימון גופני אצל אנשים.
במחקר החדש מכמתים החוקרים את השווי של אימון גופני לכל אחד. כדי לעשות את זה, אספו החוקרים מידע ממאגרים עצומים בנוגע להוצאות הבריאות. הרשויות הפדרליות עורכות בכל שנה סקר על הוצאות הבריאות של אזרחי ארה”ב שבו שואלים הרבה אזרחים מה כוללות הוצאות הבריאות שלהם. הסקר כולל שאלות מפורטות על הכיסוי הביטוחי, עלויות של תרופות מרשם, ביקורים אצל רופאים, אשפוזים, מכשור רפואי, הוצאות נלוות, שיפויים וכדומה. בסקר נשאלים המשתתפים גם על מחלות מאובחנות.
חלק נפרד של הסקר כולל שאלות בנושאי סגנון חיים ובו נכללות שאלות כמו הכנסה, חינוך ועישון, כמו גם על פעילות גופנית, או באיזה תדירות ועצימות המשיב עושה אותה (פעילות מתונה כוללת לפי המחקר הליכה נמרצת, דיווש מתון או גריפת עלים; פעילות גופנית נמרצת כוללת ריצה, רכיבה מהירה או כל פעילות אחרת שכוללת הגברת דופק משמעותית והזעה).
מכיוון שהם רצו לבחון את העלויות הכרוכות בחוסר פעילות, החוקרים החליטו להתמקד בהוצאות הקשורות למחלות לב-ריאה, מכיוון שידוע שהופעתן וחומרתן מושפעת מהשאלה אם אדם מתאמן או לא.
החוקרים גם חילקו את המשתתפים לשתי קבוצות עיקריות: מי שעוקב אחרי הנחיות הפעילות הגופנית הלאומית ומי שלא ממלא את ההנחיות שכוללות אימון מתון של 30 דקות במשך חמישה ימים בשבוע.
אחר כך הם בחנו כמה הוציא כל אדם על בריאות ב-2012 ואם הפעילות הגופנית השפיעה על רמת ההוצאות. התברר שכן – ובאופן משמעותי. מי שעסק בהנחיות האימון הלאומיות בארה”ב הוציא בממוצע 2,550 דולר פחות בשנה על הוצאות הקשורות למחלות לב לעומת מי שאינו צועד או עושה כל פעילות מתונה אחרת במשך 30 דקות חמש פעמים בשבוע.
המספרים האלה כוללים חיסכון של כ-400 דולר בממוצע על תרופות מרשם והוצאות הרבה יותר נמוכות על פינוי לחדרי מיון ואשפוזים בקרב אנשים מתאמנים.
החוקרים הגיעו למספרים האלה אחרי ששיקללו את הכיסוי הביטוחי, כלומר שאנשים עם ביטוח טוב שלא עמדו בהנחיות האימון הלאומיות, שילמו בכל שנה יותר על בריאות לעומת אנשים עם כיסוי ביטוחי לא מלא שמתאמנים בקביעות.
הוצאות הבריאות של אנשים שמתאמנים היו נמוכות יחסית גם אם הם אובחנו במחלת לב או שהיו להם כמה גורמי סיכון לפתח מחלת לב – כמו יתר לחץ דם או נתוני כולסטרול לא טובים. אם הם התמידו בהנחיות האימון הגופני, הם הוציאו באופן כללי הרבה פחות בכל שנה על בריאות לעומת מי שסבל ממחלות לב או שהיה עם גורמי סיכון לפיתוח מחלת לב – אבל בקושי התאמן.
באופן כללי, הנתונים מצביעים על כי ש”פעילות גופנית טובה גם לארנק”. מחקר זה מתייחס רק להוצאות הקשורות למחלות לב-ריאה וכי החיסכון השנתי כתוצאה מפעילות גופנית עשוי להיות גבוה משמעותית מ-2,500 דולר.
כמובן שמדובר במחקר אסוציאטיבי, כלומר שהוא לא יכול להוכיח קשר ישיר בין אימונים להוצאות מופחתות על בריאות, אלא רק כי יש קשר מסוים בין הדברים.